Documentatie

2. De specifieke mogelijkheden van Mtrack > 2.7. Registratie aliassen en redirects > Kan Mtrack ook aliassen en redirects registreren?

Kan Mtrack ook aliassen en redirects registreren?

Ja, zowel aliassen als redirects kunnen door Mtrack worden geregistreerd.

Bij (dns) aliassen en redirects gaat het om verschillende domeinnamen c.q. verwijzingen voor één en dezelfde website.

Een alias is een directe verwijzing van de domeinnaam naar de computer waarop de website draait. Aliassen herkent u aan het feit dat de url niet wijzigt. Bij een alias behoeft u niets te doen. In het rapport Aantal bezoeken aan uw (sub)domeinen (in de categorie Hun bezoek) ziet u vanzelf hoevaak bezoekers via een bepaalde alias zijn doorverwezen.

Bij een redirect verwijst de url eerst naar een andere computer. Deze computer stuurt de bezoeker vervolgens door naar de website. Wij vinden dit een minder elegante manier van doorverwijzen. Door de automatische wijziging van de url in de adresbalk gaat bovendien alle referrerinformatie verloren.

Bij een redirect adviseren wij allereerst na te gaan of hiervan een alias kan worden gemaakt. Als dat niet lukt, kunt u op de plek van de verwijzing een zogeheten clickin-teller opnemen. Door de aangemaakte clickin-code in de redirect te plaatsen, registreert Mtrack automatisch hoevaak er via een bepaalde redirect wordt doorverwezen. Deze gegevens kunt u vervolgens terugvinden in het rapport Aantal bezoeken per clickin (in de categorie Hun herkomst).