Documentatie

4. De interpretatie van de rapporten > 4.2. Veelgestelde vragen over de rapporten > Kan Mtrack ook persoonlijke gegevens van mijn bezoekers achterhalen?

Kan Mtrack ook persoonlijke gegevens van mijn bezoekers achterhalen?

Nee, in beginsel is dit niet mogelijk. De privacy van uw bezoekers is beschermd. Of Jantje of Pietje, een collega, een afnemer of een leverancier uw website bezoekt, valt met behulp van Mtrack - of een ander statistiekenprogramma - in beginsel niet te achterhalen.

Wat wél kan, is dat u uw bezoekers labelt, zodra u via een telefoongesprek, een bestelling of een ingevuld contactformulier wéét dat iemand uw website op een bepaald tijdstip heeft bezocht.

U kunt een bezoeker labelen binnen het rapport Huidige bezoeken (in de categorie Overzicht & details). Zodra u een bezoeker heeft gelabeld, ziet u dit in het rapport terug als hij/zij uw website weer bezoekt. In het rapport Huidige bezoeken kunt u van elke gelabelde bezoeker de complete bezoekhistorie opvragen.

Overigens is de naam van het bedrijf van uw bezoeker soms wel bekend (zie de detailgegevens in het rapport Huidige bezoeken). Wellicht is dit gegeven voor u al voldoende om uw bezoeker te kunnen labelen. Een overzicht van alle bedrijven en instellingen van uw bezoekers vindt u in het rapport Bedrijven en instellingen (in de categorie Uw bezoekers).

Tot slot, in het rapport Huidige bezoeken vindt u ook de hostname van bezoekers. Heel soms bevat deze extra informatie. Soms vindt u in de hostname de naam van het bedrijfsnetwerk terug, waarmee uw bezoeker het internet opgaat (bijvoorbeeld: venera01.kpmg.nl). Sporadisch nemen particuliere bezoekers hun persoonsnaam op in hun hostname (bijvoorbeeld: dirksen.ziggo.nl).