Documentatie

4. De interpretatie van de rapporten > 4.3. Mtrack-rapporten > Rapport 'Aantal bezoeken aan uw (sub)domeinen'

Rapport 'Aantal bezoeken aan uw (sub)domeinen'

In dit rapport wordt vermeld via welke domeinen of subdomeinen de pagina's waarin uw tellers staan, zijn opgevraagd.

In de tabel staan alle (sub)domeinen in rangorde; hierdoor weet u direct welke (sub)domeinen het meest gebruikt worden.

Bijna altijd heeft een website minstens twee domeinen: www.uwsite.nl en uwsite.nl. Het kan ook zijn dat u dezelfde website aanbiedt onder een geheel andere domeinnaam (een zogeheten alias), bijvoorbeeld www.dezelfdesite.nl.

Elke domeinnaam is verbonden aan één of meer IP-adressen. Soms is het ook mogelijk uw website op te vragen via uw IP-adres (vooral webbouwers maken hiervan nogal eens gebruik). Ook dat ziet u dan terug in dit rapport.

Wat u ook terug kunt zien, zijn de keren dat uw website bekeken is vanuit de 'cache' van zoekmachines. Alle zoekmachines slaan bij het bezoeken van uw website een kopie van uw webpagina's op. Deze kopie kan vervolgens vanuit de website van de zoekmachine worden bekeken. In dat geval ziet u de naam van de zoekmachine tussen haakjes achter de domeinnaam of het IP-adres staan.

Tot slot: een enkele keer kan Mtrack het (sub)domein niet vaststellen. Dit komt bijvoorbeeld voor bij browsers die geen javascript uitvoeren. Daarnaast kan het gebeuren dat er een '0' bij het aantal bezoeken van een (sub)domein staat. Dit gebeurt wanneer een bezoeker tijdens één en hetzelfde bezoek van het ene naar het andere domein is gegaan.